Pressemelding: Ny desentralisert sykepleierutdanning på Helgeland - gledelige søkertall!

Vi har nettopp fått vite at VID vitenskapelige høgskole har mottatt nærmere 600 søkere til den nye desentraliserte sykepleierutdanningen på Helgeland.

 

- Dette er svært gledelige tall og vi vil gratulere VID med disse fantastiske søkertallene. Dette viser så til de grader at det er mulig å legge til rette for høyere utdanning på Helgeland, både for unge og erfarne. Det at halvparten av søkerne er i aldersgruppen 20 - 30 år gleder oss og lover godt for fremtiden, sier Peter Talseth, leder i Helgelandsrådet.

 

Etableringen av denne desentraliserte sykepleierutdanningen i Sandnessjøen er resultat av et tett og godt samarbeid mellom VID vitenskapelige høgskole, Helgelandssykehuset og kommunene på Helgeland. Etableringen av dette utdanningstilbudet vil bedre rekrutteringen av sykepleiere til hele regionen.

 

- Jeg vil også takke prosjektgruppen bestående av representanter fra VID, Helgelandssykehuset, representanter fra helsetjenestene i kommunene og RKK Ytre Helgeland. Dette viser at man ved å sette tydelige felles mål og ha en god prosjektledelse med dyktige prosjektmedarbeidere, får det til! Dette samarbeidsprosjektet inspirerer til videre samarbeid om utdanningstilbud i vår region, sier Talseth.

 

Sandnessjøen, 23. april 2021

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Peter Talseth, leder Helgelandsrådet og ordfører Alstahaug kommune – tlf. 977 33 301

Stig Sørra, sekretariatsleder Helgelandsrådet – tlf. 902 14 433

0